URIMIL

Cod produs: Urimil

Preţ: 52,32 lei
Cant:

URIMIL -  contribuie la regenerarea normală a nervilor periferici
 
Sistemul nervos periferic (SNP) este o continuare a sistemului nervos central (SNC), care constă din cerebel și măduva spinării. Funcția principală a sistemului nervos periferic este conectarea sistemului nervos central la membrele și organele corpului. Spre deosebire de SNC, SNP nu este protejat de țesutul osos (craniul și coloana vertebrală), precum la creier și măduva spinării, și este neprotejat de toxine și leziuni mecanice.
 
Celula nervoasă sau neuronul este cea mai mică unitate structurală a sistemului nervos. Numărul lor este de aproximativ 100 miliarde, fiecare neuron fiind asociat cu cel puțin 10.000  alți. Neuronii din sistemul nervos variază în formă și dimensiune, dar structura tuturor este similară. Neuronul are corp și prelungiri. Una dintre prelungirile, numită axon este mai lungă decât restul și este acoperită din exterior cu o teacă specială de mielină care joacă rolul de izolare în transmiterea impulsului nervos. Prin axon, celula trimite informații celorlalte celule.

Atunci când teacă de mielină ("izolarea") este deteriorată, neuronul nu poate funcționa normal și apar diverse simptome, inclusiv durere.
Durerea este una dintre manifestările bolilor sistemului nervos periferic, care sunt foarte frecvente.  S-a constatat că fiecare a treia persoană suferă de dureri de spate (dorsalgie).
 
Durerea în spate sau membre poate să apară ca urmare a:
 

- Leziuni (cădere, lovitură, întindere de mușchi etc.)
- Intervenții chirurgicale
- Afecțiuni inflamatorii sau boli infecțioase  (gripa, infecții virale etc.)
- Alte afecțiuni  (modificări degenerative, îngustarea măduvei spinării, spondilolisteze, osteoporoză, blocaje, durere de proiecție în organele interne, boli oncologice, diabet, deficiențe nutriționale, agenți toxici și medicamente)
 

Oare pot fi activate puterile proprii ale corpului pentru a restabili nervii periferici?

Răspunsul este "DA"
 

Pentru ca organismul să-și declanșeze propriile mecanisme de recuperare, sunt necesare anumite substanțe nutritive. URIMIL oferă organismului o combinație exactă de 6 substanțe nutritive importante care ajută la restabilirea tecii mielinei și, prin urmare, regenerarea neuronilor afectați.
 

Care sunt aceste 6 elemente nutritive importante și care este rolul lor la neuroni?
 

Monofosfat de uridină:
    •    Participă la sinteza acizilor nucleici
    •    Participă la construirea membranelor celulare
    •    Construiește dendritele care susțin funcția sinaptică
    •     Stimulează construcția mielinei (izolarea axonului)
    •    Ajută și accelerează regenerarea neuromusculară și oprește durerea
 
Uridina este prezentă în multe alimente, dar în această formă nu este biodisponibilă datorită faptului că este aproape complet degradată în ficat și în tractul gastro-intestinal.

 

Acidul folic:
Acidul folic, denumit și vitamina B9, este una dintre cele mai importante vitamine pentru sănătatea.
    •    Implicat într-un număr de enzime
    •    Participă la sinteza ADN și ARN
    •    Participă la sinteza aminoacizilor și, prin urmare, a moleculelor de proteine importante pentru celule
    •    Afectează activitatea genelor în celulele nervoase și ajută la reglarea genelor implicate în regenerare
    •    Duce la regenerarea axonilor și recuperarea funcțională după leziuni

 

Vitamina B12
Vitamina B12 sau cobalamina este necesară pentru producerea de mielină (izolarea axonului).  Amorțeală, furnicături și pierderea sensibilității la nivelul membrelor sunt o parte din simptomele de neuropatie periferică, cauzată de o deficiență de Vitamina B12. Statisticile arată că între 5% și 20% din populația adultă are o deficiență de vitamina B12 și până la 40% prezintă niveluri scăzute de vitamina B12 în plasmă.

 

Vitamina B6
Vitamina B6 este importantă pentru metabolismul aminoacizilor, glucozei și a grăsimilor. La adulți, neuropatia datorată deficienței vitaminei B6 începe cu senzație de amorțeală sau durere mistuitoare în picioare, care apoi se ridică și afectează picioarele și mâinile. Deși vitamina B6 este disponibilă într-o varietate маре de produse alimentare, procesarea lor duce la pierderea de vitamina până la 70%. Pe de altă parte, oamenii nu pot să sintetizeze B6, si, prin urmare aportul alimentar este esențial.

 

Vitamina B1
Tiamina (vitamina B1) este o vitamină solubilă în apă și este prezentă în majoritatea țesuturilor vegetale și animale.  Tiamina este importantă pentru respirația celulară, pentru producerea de neurotransmițători (glutamat și acid y-aminobutiric) și pentru menținerea tecii de mielină. Deficitul de tiamină conduce la o neuropatie cunoscută sub numele Berry-Berry și reprezintă primul sindrom descri de insuficiență la oameni.
Oboseala, iritabilitatea și crampele musculare pot apărea în decurs de câteva zile sau săptămâni ca rezultat al deficienței nutriționale.  Imaginea clinică a deficienței vitaminei B1 începe cu pierdere senzorială, durere, slăbiciune musculară în picioare și talpă.

 

Vitamina B3
Vitamina B3, cunoscută și sub numele de Niacin sau acid nicotinic, este importantă pentru metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor, precum și pentru transmiterea semnalelor intracelulare și repararea ADN-ului în celulă.
Lipsa niacinei din alimente poate provoca greață, leziuni cutanate și orale, anemie, dureri de cap și oboseală.
 
Unele dintre cele mai frecvente boli ale sistemului nervos periferic sunt:
    •    Sciatica
    •    Lumbago
    •    Discopatie
    •    Radiculita cervicală
    •    Nevralgie intercostală
    •    Plexite
    •    Upă operația de hernie de disc
 
URIMIL este un supliment nutrițional care susține funcția normală a sistemului nervos periferic.

 
Ingrediente:

Uridine monophosphate

(monofosfat de uridină)

 50 mg
 Vitamin B1 (thiamine) 4 mg
 Vitamin B3 (nicotinamide) 10 mg
 Vitamin B6 (piridoxine) 6 mg
Vitamin B12 (cyanocobalamin) 10 mcg
Folic acid (acid folic) 400 mcg


Doza recomandată: 1 capsulă o dată pe zi.
Curs terapeutic recomandat: 3 - 6 luni.
 

CONTRAINDICATII:

Copii mai mici de 6 ani, femei insarcinate sau care alapteaza, persoane cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. A se pastra in ambalajul originar, la temperatura camerei. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. A nu se depasi dozare comandata pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.

MOD DE PREZENTARE:

30 de capsule.

 

Producător:

 

Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

 

Distribuitor: 

Naturpharma Romania SRL, Str. Nicodim nr.18.sector 6 061484-Bucuresti, Romania

Теl: 0040212110117, office@cicapro.com